x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fratele premierului albanez, arestat la Belgrad după incidentele grave din timpul meciului Serbia-Albania

Fratele premierului albanez, arestat la Belgrad după incidentele grave din timpul meciului Serbia-Albania

15 Oct 2014   •   08:44
Fratele premierului albanez, arestat la Belgrad după incidentele grave din timpul meciului Serbia-Albania

Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, a fost reţinut de poliţie marţi seara, la Belgrad, sub acuzaţia că a organizat incidentul care a antrenat oprirea definitivă a meciului Serbia-Albania, contând pentru preliminariile Campionatului European de fotbal ediţia 2016, relatează AFP, citată de Agerpres. Potrivit televiziunii sârbe de stat (RTS), care citează Ministerul sârb de Interne, Olsi Rama manevra din loja oficială a stadionului, cu ajutorul unei telecomenzi, o dronă de care era ataşat un drapel albanez, care a survolat terenul. Această provocare a declanşat o busculadă între jucători şi i-a înfuriat pe suporterii sârbi, conducând la întreruperea jocului.

Incidentul a avut loc cu numai opt zile înaintea unei vizite oficiale a premierului albanez la Belgrad, prima în ultimii 68 de ani, în condiţiile în care relaţiile dintre sârbi şi albanezi sunt în continuare delicate din cauza unor diferende istorice şi recente.

Meciul dintre Serbia şi Albania, contând pentru Grupa I a preliminariilor EURO 2016, a fost întrerupt definitiv de arbitru în minutul 41, la scorul de 0-0, cazul urmând să fie analizat de UEFA.

×