x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna tropicală Bertha se îndreptă spre insulele Turks and Caicos

Furtuna tropicală Bertha se îndreptă spre insulele Turks and Caicos

de Agerpres    |    03 Aug 2014   •   18:38

Bertha, cea de-a doua furtună tropicală din acest sezon din Oceanul Atlantic, îşi menţine traiectoria prevăzută şi se îndreaptă spre insulele Turks and Caicos, a informat duminică Centrul naţional pentru uragane (NHC) din SUA, citat de EFE.

NHC a precizat în buletinul său de la orele 12.00 GMT că Bertha se află la 65 de kilometri vest de insula Grand Turk cu vânturi maxime de 75 de kilometri pe oră.

Furtuna tropicală se deplasează spre nord-est cu o viteză de 33 de kilometri pe oră şi se aşteaptă la noapte să-şi schimbe direcţia spre nord-est, direcţie pe care o va menţine şi în cursul zilei de luni.

Meteorologii americani avertizează că sunt posibile inundaţii în zonele afectate. Actualul sezon de furtuni din Atlantic a început la 1 iunie şi va dura până la 30 noiembrie.

National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) a prognozat pentru actualul sezon formarea a între 8 şi 13 furtuni tropicale, dintre care circa 3 - 6 ar putea ajunge la stadiul de uragane şi doar unul sau două ar putea fi de categorie majoră.

×