x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gabriel Garcia Marquez a fost internat în spital, din cauza unei "infecţii pulmonare"

Gabriel Garcia Marquez a fost internat în spital, din cauza unei "infecţii pulmonare"

04 Apr 2014   •   11:54
Gabriel Garcia Marquez a fost internat în spital, din cauza unei "infecţii pulmonare"

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură Gabriel Garcia Marquez, în vârstă de 87 de ani, a fost internat la Ciudad de Mexico din cauza unei 'infecţii pulmonare', dar starea sa evoluează favorabil, anunță AFP, conform Agerpres. 'Gabriel Garcia Marquez a fost internat luni, 31 martie, la (spitalul) Salvador Zubiran, din cauza deshidratării şi a unei infecţii pulmonare şi a aparatului urinar', potrivit unui comunicat dat publicităţii de ministrul mexican al sănătăţii.

Pacientul 'a răspuns la tratament şi, odată terminate antibioticele, se intenţionează externarea lui', se menţionează în documentul amintit.

'Este conştient (...) Se simte bine. A avut o mică infecţie în urmă cu câteva zile şi am preferat să îl ducem la spital, pentru că este în vârstă', a explicat la rândul său fiul scriitorului, Gonzalo Garcia Barcha, după o vizită la spitalul situat în sudul capitalei Mexicului.

'Nu este vorba despre o pneumonie, ci de o infecţie a bronhiilor (...) Se află sub tratament şi totul evoluează bine', a adăugat el.

Ar putea ieşi, 'poate, luni sau marţi', a mai afirmat fiul Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1982.

Spitalizarea scriitorului fusese anunţată anterior în presa locală, după care a fost confirmată de un angajat al serviciului de presă al Ministerului mexican al Sănătăţii. 'Într-adevăr, este internat. Familia ne-a cerut să nu dezvăluim mai multe informaţii în legătură cu starea lui de sănătate', a subliniat sursa amintită.

Ultima apariţie în public a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, la uşa reşedinţei sale din sudul capitalei mexicane, unde trăieşte de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe ziariştii care veniseră cu ocazia zile sale de naştere.

Autorul romanului 'Un veac de singurătate' (1967) a apărut surâzător, a primit cadouri şi s-a lăsat fotografiat, fără să facă declaraţii presei.

În ultimii ani, el şi-a redus apariţiile şi declaraţiile în public din cauza sănătăţii precare, încheie AFP.

×