x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi avea cabinet ginecologic. Vezi la ce îl folosea

Gaddafi avea cabinet ginecologic. Vezi la ce îl folosea

de Sînziana Stancu    |    12 Sep 2011   •   15:09
Gaddafi avea cabinet ginecologic. Vezi la ce îl folosea

Intre cele mai ciudate descoperiri facute de rebelii libieni in reteaua de tuneluri subterane ale lui Muammar Gaddafi se numara si un cabinet medical dotat cu echipamente chirurgicale de ginecologie. Acest cabinet a fost descoperit in galeriile de sub cea mai mare universitate din Tripoli, informeaza presa franceza, citand un recent documentar difuzat de BBC News.

In ascunzatoarea plasata chiar sub amfiteatul universitatii, in afara de cabinetul medical, care este dotat mai degraba ca o sala de operatie, s-au mai gasit un pat si un jacuzzi. Acolo aveau acces numai gaddafi si apropiatii lui. Noul decan al universitatii, Faisal Krekshi, care i-a condus pe jurnalisti in ascunzatoare s-a aratat dezgustat de descoperire. "Sunt socat. Sunt cu adevarat socat. E ceva ce confirma banuielile noastre, si anume, faptul ca acest loc ar fi putut fi folosit pentru a face ceva ilegal ... Nu ma refer neaparat la violuri, ci la anumite comportamente sexuale', a afirmat Krekshi.

La randul sau, site-ul american Daily Beast scrie : "In spatele usilor inchise cu cheia se afla un pat dublu, tapet inflorat lipit pe pereti si mici spoturi care difuzeaza o lumina portocalie. In camera de baie este un jacuzzi cu jeturi de apa. Unii dintre membrii universitatii spun ca acolo isi aducea dictatorul amentele, iar altii se intreaba daca in ascunzatoare nu erau violate studentele. Si asta nu e tot. Mai departe exita doua usi intre care se afla o sala de consultatii ginecologice complete, dotata si cu o masa de ginecologie. Ce s-ar fi putut face aici?', s-a intrebat Krekshi, care este medic ginecolog si preda la universitate de 14 ani, insa nu a auzit niciodata vorbindu-se despre sala de operatie. "Cred ca fusese amenajata acolo pentru avorturi ilegale', a fost parerea lui.

In afara de cabinetul ginecologic, rebelii libieni au mai gasit in campusul universitar si o inchisoare improvizata, si un birou pe care il folosea seful serviciilor secrete ale dictatorului. In documentele gasite in biroul acestuia figureaza mai ales numele membrilor administratiei susceptibili de a fi luati drept tinta la o eventuala "epurare'. Noilor responsabili ai universitatii le revine acum misiunea dificila de a hotari cum vor proceda cu acei membri ai facultatii care i-au fost loiali lui Gaddafi.

×
Subiecte în articol: gadaffi