x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GALERIE FOTO - Oraşul New York paralizat de furtuna Jonas, circulaţia interzisă. Bilanţul morţilor a ajuns la 15

GALERIE FOTO - Oraşul New York paralizat de furtuna Jonas, circulaţia interzisă. Bilanţul morţilor a ajuns la 15

24 Ian 2016   •   09:15
GALERIE FOTO - Oraşul New York paralizat de furtuna Jonas, circulaţia interzisă. Bilanţul morţilor a ajuns la 15

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii de zăpadă Jonas care loveşte în prezent estul Statelor Unite, au făcut cunoscut sâmbătă surse oficiale, potrivit AFP.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a informat că trei persoane au murit în timp ce curăţau zăpada, iar autorităţile din Carolina de Nord au anunţat şase victime. Statele Virginia şi Kentucky au înregistrat două decese, iar Arkansas şi Maryland câte unul.

"Este un apel pentru toată lumea: nu depuneţi eforturi fără discernământ, mai ales dacă aveţi vreo problemă de sănătate", a declarat Bill de Blasio într-un interviu acordat canalului de televiziune CNN.

Furtuna Jonas, supranumită de cotidianul The Washington Post 'Snowzilla', este însoţită de masive căderi de zăpadă în estul Statelor Unite, în special în capitala Washington şi la New York.

Furtuna Jonas a paralizat sâmbătă oraşul New York unde circulaţia a fost interzisă, în timp ce aeroporturile, podurile, tunelurile, liniile feroviare şi o parte a metroului au fost închise, transmite AFP.


După ce s-a abătut asupra New Yorkului în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, furtuna de zăpadă s-a dovedit a avea o intensitate mai puternică decât era aşteptat.

Previziunile serviciului naţional de meteorologie (NWS) anunţă un start de zăpadă între 50 şi 63 de centimetri la New York, faţă de 30 până la 45 de centimetri până în prezent.

 

"Va fi probabil una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă din istoria oraşului", a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio.

La începutul după-amiezii, Central Park era acoperit de un strat de zăpadă de peste 37 de centimetri.


Situaţia s-a deteriorat în cursul dimineţii, circulaţia rutieră fiind interzisă sâmbătă cu începere de la orele 14.30 (19.30 GMT) la New York, dar şi în tot sudul statului New York de guvernatorul Andrew Cuomo, cu excepţia maşinilor de urgenţă.


El a mai anunţat că, de comun acord cu guvernatorul din New Jersey, Chris Christie, toate podurile ce fac legătura între acest stat şi New York au fost închise.

O decizie similară, efectivă de la orele 16.00 (21.00 GMT), a fost luată pentru liniile feroviare care se îndreaptă spre nord (Metro North) şi est (Long Island Rail Road), precum şi pentru liniile de metrou care ies la suprafaţă.


Cele trei aeroporturi din regiune, John F. Kennedy, LaGuardia şi Newark (New Jersey), au fost închise complet în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Instrucţiunile au fost, în general, respectate la New York, unde foarte puţine maşini au circulat sâmbătă după-amiază.

Maşinile de deszăpezire au întâmpinat dificultăţi în curăţarea zăpezii din cauza precipitaţiilor abundente.

Numeroase magazine au fost închise, iar spectacolele de pe Broadway au fost anulate.

"Nu ieşiţi din case decât în caz de urgenţă", i-a sfătuit primarul Bill de Blasio pe newyorkezi. Cu toate acestea, mai multe persoane s-au plimbat pe străzi pentru a profita de acest spectacol rar întâlnit, mai scrie AFP.

×