x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom a redus cu 24% livrările de gaze naturale spre Polonia

Gazprom a redus cu 24% livrările de gaze naturale spre Polonia

10 Sep 2014   •   14:56
Gazprom a redus cu 24% livrările de gaze naturale spre Polonia

Compania energetică poloneză PGNiG a anunţat miercuri că în primele două zile ale acestei săptămâni a primit o cantitate de gaze naturale mai mică de la grupul rus Gazprom, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres. Potrivit PGNiG, luni compania a primit de la Gazprom o cantitate de gaze mai mică cu aproximativ 20% faţă de cea contractată, iar marţi livrările au fost mai mici cu aproximativ 24%.

"Urmează să determinăm motivele care stau la baza reducerii livrărilor de gaze, în special dacă acestea sunt de natură tehnică sau comercială", a informat grupul polonez într-un comunicat.

Cu toate acestea, PGNiG a subliniat că furnizarea de gaze naturale către clienţii companiei se desfăşoară fără probleme. În plus, depozitele subterane au fost umplute la maxim înainte de sezonul de iarnă, precizează PGNiG.

La finele lunii trecute premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat că Kievul este la curent cu planuri ale Rusiei de a opri livrările de gaze naturale către Europa în această iarnă, însă ulterior oficialii de la Moscova au declarat că livrările vor continua indiferent de situaţia politică.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei şi jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina. Anul trecut, grupul rus a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi via Ucraina, Belarus şi Turcia.

×
Subiecte în articol: gazprom gaze livrare gaze polonia