x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Soros crede ca Uniunea Europeana se va destrama!

George Soros crede ca Uniunea Europeana se va destrama!

19 Ian 2018   •   12:39
George Soros crede ca Uniunea Europeana se va destrama!

Uniunea Europeana se afla in pragul destramarii, crede omul de afaceri american George Soros. Intervievat de Financial Times, renumitul finantist a apreciat ca problemele cu care se vor confrunta tarile membre UE vor crea un context favorabil intaririi vertiginoase a Rusiei, care va renaste.

 

"Este alt deja-vu, cu un singur amendament: astazi, lumea este dominata de nationalism. UE este o institutie aflata in pragul destramarii. Iar Rusia este o putere, care renaste pe bazele nationalismului", a spus Soros, comentand, pentru FT, atacurile lansate la adresa lui si a fondului pe care il patroneaza de unele state europene.

In opinia istoricului Anne Applebaum, milionarul de origine europeana este un dusman comod pentru lideri precum premierul ungar Viktor Orban. "Ei nu vor sa-si exprime deschis atitudinea antiamericana sau opozitia fata de UE. De aceea l-au desemnat pe Soros drept principala amenintare, omul de afaceri intruchinpand, in opinia lor, toate valorile europene care nu sunt pe gustul lor", afirma Applebaum.

Soros declara insa ca este gata sa riposteze. Astfel, daca initial miliardarul american intentiona sa suspende activitatea organiztiei Open Society Foundations (OSF) inainte de decesul sau, acum se ocupa cu si mai multa energie de proiectul sau, pentru a permite cresterea democratiei acolo unde guvernele resping pluralismul si transparenta.

"Cred ca am avut noroc de dusmani buni. Ma obliga sa ma simt complet pregatit sa ripostez si sa apar cauzele pe care le consider corecte", a adaugat George Soros pentru Financial Times.

×
Subiecte în articol: george soros ue Rusia