x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Georgia a preluat controlul în Gori

Georgia a preluat controlul în Gori

14 Aug 2008   •   00:00
Georgia a preluat controlul în Gori

10:30 • Georgienii preiau din nou controlul asupra oraşului Gori, din centrul ţării, aflat în apropiere de graniţa de facto cu republica separatistă Osetia de Sud, odată cu retragerea forţelor ruse, potrivit Ministerului georgian de Interne.

Georgienii preiau din nou controlul asupra oraşului Gori, din centrul ţării, aflat în apropiere de graniţa de facto cu republica separatistă Osetia de Sud, odată cu retragerea forţelor ruse, potrivit Ministerului georgian de Interne.

DECIZIE. "Ruşii au început să-şi retragă trupele, poliţia şi forţele speciale georgiene preiau controlul" la Gori, a declarat pentru purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne, Şota Utiaşvili. "Se pare că ruşii au luat decizia politică de a se retrage din Gori. Comandamentul militar m-a asigurat că se vor retrage din Gori mâine(joi - n.r)" pentru a se întoarce în Rusia", a declarat ieri seară secretarul Consiliului georgian de Securitate, Aleksandr Lomaia. Informaţia a fost confirmată şi de un responsabil militar rus de rang înalt. "Începînd de mâine (joi - n.r) poliţia oraşului îşi va relua activitatea", a declarat generalul Viaceslav Borisov, citat de agenţia Interfax. "Timp de încă două zile, trupele ruse vor rămîne în regiunea Gori pentru a transfera controlul forţelor de ordine georgiene, apoi se vor retrage", a precizat oficialul rus. (V.A)

×
Subiecte în articol: externe gori