x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania îşi exprimă regretul pentru unele erori comise în cursul angajamentului din Afganistan

Germania îşi exprimă regretul pentru unele erori comise în cursul angajamentului din Afganistan

de Agerpres    |    12 Oct 2014   •   19:07

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că regretă 'erori' comise în cursul angajamentului militar al ţării sale în Afganistan început 2001 şi a avertizat împotriva unei retrageri precipitate, într-un articol apărut în Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, relatează AFP.

'Se pare că cea mai mare eroare a noastră a fost să creăm aşteptări prea mari şi să nu fi făcut suficient', a precizat Steinmeier, cu ocazia plecării forţelor NATO prevăzută să aibă loc la sfârşitul anului 2014.

În pofida progreselor, Afganistanul este în continuare afectat de traficul de droguri şi de corupţie. În mai multe provincii, 'lorzii războiului' sunt la putere şi violenţa face ravagii, a explicat şeful diplomaţiei germane, subliniind faptul că extremiştii talibani 'au fost mult timp subestimaţi ca actori politici'.

El a insistat totuşi asupra faptului că angajamentul NATO în această ţară nu trebuie să fie considerat un eşec, precizând că, în comparaţie cu situaţia din Siria şi Irak, 'rezultatele în Afganistan sunt destul de onorabile'.

Germania este al treilea cel mai mare contributor cu trupe la misiunea NATO în Afganistan, după SUA şi Marea Britanie. După încheierea misiunii NATO în decembrie, 9.800 de soldaţi americani şi 3.000 proveniţi în special din Germania şi Italia vor fi menţinuţi pentru a susţine forţele afgane până în 2016.

×