x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania suspendă asistenţa financiară pentru Afganistan

Germania suspendă asistenţa financiară pentru Afganistan

17 Aug 2021   •   16:29
Germania suspendă asistenţa financiară pentru Afganistan

Germania a anunţat, marţi, suspendarea asistenţei financiare acordată Afganistanului, în contextul preluării puterii de către insurgenţii talibani, informează site-ul Tagesschau.de.

"În momentul de faţă, acţionăm pentru evacuarea din Afganistan a angajaţilor germani şi a colaboratorilor acestora din cadrul programelor pentru dezvoltare", a  spus Gerd Müller, ministrul Dezvoltării. 

Germania a acordat anul acesta 250 de milioane de euro Afganistanului pentru proiecte de dezvoltare. În total, Guvernul de la Berlin urma să ofere Afganistanului 430 de milioane de euro în 2021.

Guvernul Angela Merkel avertizase săptămâna trecută că nu va mai acorda fonduri de asistenţă Administraţiei de la Kabul în situaţia în care insurgenţii talibani vor prelua puterea cu forţa.

"Nu vom mai acorda niciun cent Afganistanului, dacă talibanii vor prelua puterea, vor instaura Legea islamică şi vor institui un califat. Fără ajutor internaţional, Afganistanul nu este un stat viabil", a declarat Heiko Maas, ministrul german de Externe, în urmă cu câteva zile.

Insurgenţii talibani afgani au ocupat numeroase provincii din Afganistan, inclusiv zone din capitala ţării, Kabul. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: germania afganistan