x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germanii o iau la bani mărunţi pe Merkel, pentru că s-a dus în Brazilia, la meci

Germanii o iau la bani mărunţi pe Merkel, pentru că s-a dus în Brazilia, la meci

18 Iun 2014   •   21:09
Germanii o iau la bani mărunţi pe Merkel, pentru că s-a dus în Brazilia, la meci

Regele Fotbal emoţionează naţiunea şi atrage reprezentanţi ai poporului din aproape toate partidele. Ei zboară cu avionul cancelarului spre Brazilia şi văd meciul Germaniei la faţa locului. Dar când este întrebat despre costuri, Guvernul devine monosilabic, comentează publicaţia germană Focus.

Telespectatorii au putut s-o vadă pe cancelarul german bucurându-se de victoria Germaniei la CM, în tribunele din Brazilia, apoi în vestiar, cu băieţii din echipă, ba chiar într-un selfie cu Podolski.

Publicul se întreabă însă dacă asta e treaba liderilor, să se afişeze cu sportivii şi să-şi afişeze susţinerea faţă de aceştia.
Guvernul federal n-are de gând să spună cât a costat din bugetul Cancelariei călătoria doamnei Merkel, scrie Focus. Căci preţul este considerabil.

Majoritatea germanilor califică drept “superficială” vizita efectuată de cancelarul Angela Merkel în Brazilia pentru a urmări debutul selecţionatei germane la Campionatul Mondial de Fotbal, potrivit unui sondaj de opinie publicat miercuri şi preluat de DPA.

Deplasarea cancelarului la stadion pentru meciul cu echipa Portugaliei, precum şi intens mediatizata sa întâlnire cu jucătorii germani la vestiare au fost dezaprobate de 71% dintre cei intervievaţi. O atitudine similară a provocat şi intenţia exprimată de alţi oameni politici, printre care ministrul de interne, Thomas de Maiziere, de a asista la partide din cadrul Cupei Mondiale.
Numai 5% din eşantionul de 929 pe care s-a efectuat sondajul au văzut “sensul” vizitei doamnei Merkel la meciul câştigat de Germania cu 4-0.

Germanii ar fi însă mai înţelegători faţă de o vizită în Brazilia în cazul în care selecţionata antrenată de Joachim Löw ar ajunge în finală: 74% spun că ar fi “oportună” prezenţa cancelarului federal la meci, iar 62% sunt de părere că pe stadion ar trebui să se afle preşedintele ţării, Joachim Gauck, potrivit studiului elaborat de profesorul Markus Voeth de la Universitatea Stuttgart-Hohenheim. (I.D)


×
Subiecte în articol: merkel brazilia