x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germanii vin la Bucureşti hotărâţi să ia “pulsul corupţiei şi criminalităţii”

Germanii vin la Bucureşti hotărâţi să ia “pulsul corupţiei şi criminalităţii”

de Istvan Deak    |    24 Mar 2014   •   22:05
Germanii vin la Bucureşti hotărâţi să ia “pulsul corupţiei şi criminalităţii”
Sursa foto: www.welt.de

O delegaţie condusă de senatorul pentru Afaceri Interne al oraşului Berlin, domnul Frank Henkel, şi de Preşedintele Poliţiei Berlin, Klaus Kandt, va vizita, în intervalul 23 – 27 martie, oraşele Bucureşti şi Constanţa. În program sunt prevăzute, printre altele, întrevederi cu reprezentanţi de rang înalt ai Ministerului Afacerilor Interne României, ai Poliţiei şi ai Pazei de Coastă. “Temele principale ce urmează a fi dezbătute sunt corupţia, migraţia ilegală şi colaborarea dintre poliţia germană şi cea română”, scrie Die Welt. “Întâlnirea şi discuţiile vor genera impulsuri importante de ambele părţi”, a subliniat Henkel, pentru sursa citată.
 
În deschiderea vizitei, delegaţia berlineză se va întâlni cu Vicepremierul pentru securitate naţională şi Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, şi cu secretarii de stat Bogdan Tohăneanu, Raed Arafat şi Ilie Botoş. În centrul acestei întrevederi desfăşurate pe durata a mai multor ore se află cooperarea bilaterală în vederea combaterii criminalităţii, evaluarea stagiilor poliţiştilor români la Berlin precum şi combaterea corupţiei şi a migraţiei ilegale în contextul aderării la spaţiul Schengen.

În continuarea vizitei de informare sunt prevăzute o serie de întrevederi şi vizite: la Detaşamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române va fi prezentat un exerciţiu demonstrativ, la sediul Ministerului Afacerilor Externe va avea loc o întrevedere cu secretarul de stat George Ciamba iar la Constanţa va avea loc o vizită la sediul Pazei de Coastă. În încheierea vizitei vor avea loc întrevederi cu conducerea Poliţiei Române şi cu reprezentanţi ai pompierilor.

“Vizita în România şi dialogurile cu reprezentanţii ministerelor şi ai forţelor de ordine va reprezenta un impuls important pentru ambele părţi. Numeroasele teme comune arată că vom dezvolta şi sprijini în continuare schimbul de informaţii şi experienţă de până acum. Se urmăreşte dezvoltarea în continuare a schimbului de experienţă între poliţişti convenit anul trecut, având în vedere concluziile şi experienţele pozitive derivate din acesta”, a mai declarat Senatorul Henkel.

×