x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gherilele columbiene îi aduc un omagiu scriitorului Gabriel Garcia Marquez

Gherilele columbiene îi aduc un omagiu scriitorului Gabriel Garcia Marquez

de Agerpres    |    21 Apr 2014   •   09:50
Gherilele columbiene îi aduc un omagiu scriitorului Gabriel Garcia Marquez

Şeful gherilei columbiene ELN (Armata de Eliberare Naţională, guevaristă) i-a trimis duminică scriitorului Gabriel Garcia Marquez, stins din viaţă joi, o "îmbrăţişare eternă", potrivit paginii de Twitter a ELN, citată de EFE şi AFP.

"Maestre Garcia Marquez, o îmbrăţişare eternă ilustrului columbian care va trăi mereu, ca scrierile şi operele sale. Comandant Nicolas Rodriguez Bautista", scrie în mesaj.

"Maestre, aceşti munţi continuă să trăiască Un veac de singurătate", a adăugat Nicolas Rodriguez, cunoscut sub numele "Gabino", în mesajul său adresat laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, într-o aluzie la cel mai celebru roman al său, indicând în acelaşi timp că toţi membrii gherilei îi aduc un "sincer omagiu" scriitorului decedat la vârsta de 87 de ani.

Cu cei aproximativ 2.500 de luptători ELN este după FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia, marxiste) a doua mişcare de gherilă ca importanţă din Columbia. FARC, cu peste 7.000 de luptători, duce în prezent negocieri de pace în Cuba cu reprezentanţi ai guvernului de la Bogota.

La rândul lor, liderii FARC şi-au exprimat tristeţea în urma decesului scriitorului şi au transmis "condoleanţele lor" familiei acestuia.

"În momentul în care acest om minunat ne părăseşte, reafirmăm precum Aureliano Buendia că visăm la pace şi o vom face", a menţionat mişcarea de gherilă într-un comunicat, amintind unul dintre personajele cele mai cunoscute ale lui Gabriel Garcia Marquez şi unul dintre eroii volumului "Un veac de singurătate".

×
Subiecte în articol: Gabriel Garcia Marquez