x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia caută un cumpărător pentru o participaţie de 30% în Aeroportul din Atena

Grecia caută un cumpărător pentru o participaţie de 30% în Aeroportul din Atena

28 Iun 2019   •   20:30
Grecia caută un cumpărător pentru o participaţie de 30% în Aeroportul din Atena

Fondul de Privatizare al Greciei (TAIPED) invită investitorii să depună scrisori de interes pentru o participaţie de 30% în Atena International Airport SA (AIA), operatorul celui mai mare aeroport al ţării, transmite Reuters.

Părţile interesate trebuie să-şi exprime interesul până în 30 septembrie. Procesul de licitaţie va avea loc în două etape, una de precalificare, urmată de o depunere a ofertelor angajante, a precizat TAIPED. 

Instituţia deţine 30% din aeroport, în timp ce Guvernul deţine încă 25%. Restul este în proprietatea grupului german AviAlliance şi firmei elene Copeluzos.

AIA are o concesiune pe 30 de ani privind construirea, mentenanţa şi operarea aeroportului Eleftherios Venizelos din Atena. Anual, prin acest aeroport trec 24 de milioane de pasageri, din care 16,4 milioane sunt vizitatori străini.

Grecia a strâns aproximativ 4,7 miliarde de euro din privatizări începând din 2010, când a semnat primul acord de asistenţă cu creditorii internaţionali, iar obiectivul autorităţilor de la Atena este să mai obţină alte trei miliarde euro până în 2019.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia aeroport atena