x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Poliţia a evacuat 140 de locatari ilegali din Atena

Grecia: Poliţia a evacuat 140 de locatari ilegali din Atena

26 Aug 2019   •   22:20
Grecia: Poliţia a evacuat 140 de locatari ilegali din Atena

Poliţia a evacuat luni peste 140 de locatari ilegali din patru imobile din Atena, în cadrul unei operaţiuni la scară mare în cartierul Exarhia al capitalei Greciei, transmite AFP.

Zeci de poliţişti au descins luni în zori în imobilele ocupate de câteva săptămâni de rezidenţi ilegali, în special refugiaţi şi migranţi, într-o zonă din Atena cunoscută ca adăpost pentru militanţii de extremă stângă şi micii distribuitori de droguri. Operaţiunea a fost autorizată de procuratura capitalei.

Printre cei reţinuţi - 57 de bărbaţi, 51 de femei şi 35 de minori - sunt mulţi iranieni, irakieni, afgani şi eritreeni, precum şi doi greci şi un francez, au precizat forţele de ordine. Străinii au fost preluaţi de direcţia de resort din poliţie.

Noul guvern conservator al Greciei, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis că va lua măsuri împotriva rezidenţilor ilegali, pentru restabilirea ordinii în Exarhia şi asigurarea accesului poliţiei în cartier. Noul primar al Atenei, Costas Bakoyannis, care a depus jurământul duminică, s-a angajat de asemenea să pună pe primul plan securitatea; el a acuzat precedentul guvern de tolerarea vandalismului din partea unor grupări anarhiste.

Cartierul Exarhia a fost adesea scena confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine, în special după ce un poliţist a ucis un adolescent în 2008, declanşând mai multe revolte urbane. Poliţistul, condamnat după incident, a fost eliberat la sfârşitul lui iulie, după ce a beneficiat de o reducere a pedepsei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia atena