x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greta Thunberg, reţinută de poliţia germană

Greta Thunberg, reţinută de poliţia germană

de Andreea Tiron    |    17 Ian 2023   •   21:26
Greta Thunberg, reţinută de poliţia germană
Sursa foto: Hepta

Greta Thunberg, cunoscuta activistă suedeză, a fost reținută de poliția germană în timp ce protesta în satul german Luetzerath, alături de localnici, împotriva extinderii unei mine de cărbune care presupune și demolarea unui sat.

Greta a fost reținută alături de alți activiştii de mediu în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Ea se află încă de vineri în micuțul cătun din Germania, iar în urmă cu câteva zile poliția a evacuat protestatarii din clădirile pe care le ocupau în încercarea de a opri extinderea minei din apropiere.

”Greta Thunberg făcea parte din grupul de activiști care s-au îndreptat către gardul de protecţie. Ea a fost însă oprită şi adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirii identităţii”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din oraşul german Aachen, care a precizat că unul dintre protestatarii activişti a sărit peste gard în mină.

„Aceasta este o trădare a generațiilor prezente și viitoare... Germania este unul dintre cei mai mari poluatori din lume și trebuie să fie trasă la răspundere", a declarat Thunberg în timpul protestului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: greta thunberg reținută poliție