x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greva generala - Bugetul pe 2005 i-a scos in strada pe italieni

Greva generala - Bugetul pe 2005 i-a scos in strada pe italieni

30 Noi 2004   •   00:00

Milioane de italieni au iesit ieri in strada pentru a lua parte la greva generala declansata de mai multe sindicate. Manifestantii protesteaza astfel fata de politica economica si sociala a Guvernului condus de Silvio Berlusconi si de un buget pe 2005 descris de sindicate drept "nedrept, gresit si neadaptat gravitatii situatiei tarii".

IRINA CRISTEA

Click pentru a mari imaginea
IN STRADA. Oamenii si-au scris nemultumirile pe baloane si pancarte si s-au aparat de ploaie cu umbrele multicolore
Oamenii sunt nemultumiti pentru ca bugetul pe 2005 prevede, la presiunile Uniunii Europene, o reducere cu 6 miliarde de euro a cheltuielilor din sectorul public.

DERUTA. Greva, a cincea de cand Silvio Berlusconi si-a inceput mandatul, a durat opt ore in administratia publica si patru in restul sectoarelor. Protestul din sectorul transporturilor i-a lovit cel mai tare pe italieni, intrucat bunul mers al trenurilor si al avioanelor a fost dat peste cap. La Roma, gara centrala se golea pe masura ce se apropia ora inceperii grevei si circa sase curse de legatura catre alte mari orase din Italia au fost anulate. Au fost anulate si circa 100 de curse aeriene ale companiei de stat Alitalia. Spitalele au asigurat asistenta medicala doar in cazurile urgente, iar posta si institutiile nu au functionat intreaga zi.

×
Subiecte în articol: externe