x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GREVĂ GENERALĂ în Italia! Zeci de mii de oameni au protestat faţă de politicile guvernului Matteo Renzi (VIDEO)

GREVĂ GENERALĂ în Italia! Zeci de mii de oameni au protestat faţă de politicile guvernului Matteo Renzi (VIDEO)

12 Dec 2014   •   19:15
GREVĂ GENERALĂ în Italia! Zeci de mii de oameni au protestat faţă de politicile guvernului Matteo Renzi (VIDEO)

Italienii au protestat, azi, în 54 de oraşe, la apelul a două mari confederaţii sindicale, împotriva politicii economice şi sociale a guvernului condus de Matteo Renzi.

Au fost afectate administraţiile din sănătate, şcolile și transporturile.

Greva a fost organizată în sectorul public şi cel privat de principala confederaţie italiană CGIL (stânga) şi a fost susţinută de UIL (moderată). O a treia confederaţie, UGL (dreapta), mai mică, s-a alăturat mişcării, în timp ce CISL (catolică, moderată) a rămas în afara acestei acţiuni, considerând că protestul este contraproductiv.

Principala nemulţumire sindicală este legată de 'Jobs Act', reforma pieţei muncii dorită de Renzi pentru a încuraja angajările. Legea, adoptată săptămâna trecută, prevede facilitarea concedierilor şi reducerea drepturilor şi protecţiilor angajaţilor în primii ani de contract. Sindicatele denunţă de asemenea proiectul de buget pe 2015, apreciind că măsurile de relansare a economiei sunt insuficiente.

Ultima grevă generală, organizată la apelul confederaţiilor CGIL, UIL şi CISL, a avut loc în decembrie 2013.

×