x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fermierii polonezi intră în grevă timp de o lună împotriva politicilor UE

Fermierii polonezi intră în grevă timp de o lună împotriva politicilor UE

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2024   •   08:40
Fermierii polonezi intră în grevă timp de o lună împotriva politicilor UE
Sursa foto: Hepta

Politicienii polonezi i-au cerut vineri comisarului european pentru agricultură să demisioneze, în timp ce fermierii au blocat drumuri în Polonia, țara sa de origine, și la granița cu Ucraina, dând startul unei greve generale de o lună pentru a protesta împotriva politicilor UE.

Fermieri din Franța, Belgia, Portugalia, Grecia, Spania și Germania au protestat, de asemenea, împotriva constrângerilor impuse de măsurile UE de combatere a schimbărilor climatice, precum și împotriva creșterii costurilor și a ceea ce ei consideră a fi o concurență neloială din străinătate, relatează Reuters.

Fermierii polonezi sunt supărați pe impactul importurilor de alimente ieftine din Ucraina și pe ceea ce ei consideră a fi "pasivitatea" guvernului lor.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a fost puternic criticat.

"Există un om în Europa care i-a unit pe toți fermierii europeni și polonezi împotriva reformei pe care a propus-o. Acesta este Janusz Wojciechowski. Demisionați!", a declarat vicepremierul Wladysław Kosiniak-Kamysz.

Wojciechowski a fost criticat și de liderul fostului partid de guvernământ Lege și Justiție (PiS), care l-a propus pentru această funcție. Jarosław Kaczynski a declarat că îl va suna pe comisar pentru a-i cere să demisioneze.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fermieri Polonia greva