x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea Stat Islamic a pierdut controlul asupra unui oraş strategic în Libia

Gruparea Stat Islamic a pierdut controlul asupra unui oraş strategic în Libia

30 Mai 2016   •   21:45
Gruparea Stat Islamic a pierdut controlul asupra unui oraş strategic în Libia

O grupare armată ce controlează principalele terminale petroliere din estul Libiei a anunţat joi că a cucerit localitatea Ben Jawad, situată pe ţărmul Mării Mediterane şi ocupată până în prezent de ramura libiană a grupării Statul Islamic, combatanţii acesteia din urmă fiind nevoiţi să se retragă de-a lungul liniei de coastă pe care o controlează începând din fieful lor din localitatea Sirta, transmit agenţiile Reuters şi EFE.

Conform unui reprezentant al respectivei grupări, intitulată Petroleum Facilities Guard (PFG), în prezent se desfăşoară lupte în oraşul învecinat Nawfiliyah, iar alte patru grupări care sprijină şi ele guvernul de la Tripoli avansează către Sirta dinspre vest. PFG şi-a declarat sprijinul faţă de guvernul libian de uniune naţională instalat de ONU la Tripoli, dar care încă nu are autoritate pe teritoriul Libiei, unde numeroase grupări îşi dispută supremaţia.

Tot luni, acest guvern a anunţat că trupele sale au reuşit să cucerească localitatea Abu Najim, situată în apropierea oraşului Sirta, în prezent fiind în pregătire un asalt asupra acestuia din urmă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: stat islamic gruparea stat islamic libia