x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul de hackeri LulzSec anunţă moartea lui Rupert Murdoch

Grupul de hackeri LulzSec anunţă moartea lui Rupert Murdoch

19 Iul 2011   •   05:37
Grupul de hackeri LulzSec anunţă moartea lui Rupert Murdoch

Hackerii LulzSec, care la sfarsitul lunii iunie au anuntat incetarea activitatii, au trecut din nou la actiune. Ieri, echipa LulzSec a piratat mai multe site-uri ale grupului media News Corporation si a anuntat in mod fals moartea fondatorului acestuia, Rupert Murdoch.

Potrivit unei capturi de ecran publicate de site-ul de informatii specializate TechCrunch, LulzSec a difuzat pe prima pagina a tabloidului britanic The Sun informatia falsa potrivit careia "Rupert Murdoch, controversatul magnat media, a fost gasit mort, potrivit unor informatii, in gradina sa", dupa ce a ingerat "o mare cantitate de paladiu", un metal folosit in aliajele dentare.

In jurul orei 22:30 GMT (01:30 ora Romaniei), internautii care incercau sa viziteze pagina The Sun erau ghidati pe firul Twitter de LulzSec, anunta AFP, citata de Mediafax.

"Am luat in posesie The Sun/News of the World", scrie LulzSec pe Twitter. "Aceasta nu este decat prima faza - asteptati-va sa il vedeti pe Lulz dezlantuindu-se in zilele urmatoare".

La 25 iunie, LulzSec anuntase incheierea activitatilor sale, revendicand o campanie de 50 de zile de descoperire a vulnerabilitatii sistemelor guvernamentale si private, inclusiv CIA si politia britanica.

Mesajul sau de incheiere a campaniei a fost lansat la cateva zile dupa arestarea, in Marea Britanie, a unui tanar hacker in varsta de 19 ani, prezentat de politia britanica drept un membru al LulzSec. Grupul a negat ca tanarul, eliberat la sfarsitul lui iunie, face parte din echipa sa.

×
Subiecte în articol: hackeri twitter rupert murdoch lulzsec