x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guru indian mort, ţinut în congelator de adepţii săi. Aceştia spun că va reveni la viaţă

Guru indian mort, ţinut în congelator de adepţii săi. Aceştia spun că va reveni la viaţă

13 Mar 2014   •   16:12
Guru indian mort, ţinut în congelator de adepţii săi. Aceştia spun că va reveni la viaţă

Adepţii unui guru din India care a decedat în luna ianuarie păstrează cadavrul acestuia într-un congelator crezând că liderul lor spiritual este doar adâncit într-o stare de meditaţie şi că va reveni la viaţă.

Ashutosh Maharaj a fost declarat mort pe 29 ianuarie, în urma unui infarct. Acesta era liderul grupului Divya Jyoti Jagrati Sansthan care are peste 30 de milioane de adepţi.

"Nu este mort. Ştiinţa medicală nu poate înţelege ştiinţa yoghinilor. Vom aştepta şi vom fi vigilenţi. Suntem convinşi că va reveni la viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al gurului, Swami Vishalanand.

Acesta a adăugat că deşi doctorii l-au pronunţat mort pe Maharaj, acesta se află de fapt în starea de "samadhi", cea mai profundă ipostază a meditaţiei. Ashutosh Maharaj avea în jur de 70 de ani.

Swami Vishalanand spune că Ashutosh Maharaj "ne-a avertizat de mai multe ori că nu va rămâne mult timp printre noi şi că va trebui să conducem gruparea în absenţa lui".

Acesta a adăugat că după pronunţarea decesului, cei mai apropiaţi adepţi ai gurului i-au păzit trupul timp de o săptămână.

"Trupul nu s-a descompus înainte să-l punem în congelator. (Priveghiul n.r.) a fost o experienţă spirituală. Ne-am gândit să-l îmbălsămăm, dar cineva a sugerat că şansele ca el să se întoarcă ar fi mai mici dacă am face-o. Ne-a asigurat că se va întoarce", a declarat alt adept al gurului, Lakhwinder Singh.

Decizia de a păstra cadavrul în congelator a fost contestată în instanţă de şoferul gurului, care spune că adepţii săi nu vor să accepte moartea lui Ashutosh Maharaj pentru a putea avea acces în continuare la proprietăţile acestuia.

Tribunalul a decis, însă, că este de competenţa adepţilor să decidă ce se va întâmpla cu trupul gurului.

Gruparea Divya Jyoti Jagrati Sansthan s-a înfiinţat în 1983, având ca obiectiv pacea mondială. Gruparea are 350 de filiale în 15 ţări.

Această situaţie are un precedent. În 1993, adepţii gurului Balak Brahmachari, din Calcutta, au refuzat să incinereze cadavrul acestuia, insistând că gurul se află într-o stare de meditaţie. Adepţii au lăsat cadavrul în aer liber timp de două luni, până când 450 de poliţişti au asediat incinta în care trupul era păstrat, ridicând corpul aflat în stare de putrefacţie şi trimiţându-l la crematoriu.

×
Subiecte în articol: yoghini cadavru