x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul german confirmă propaganda neîntemeiată împotriva românilor

Guvernul german confirmă propaganda neîntemeiată împotriva românilor

de Istvan Deak    |    14 Apr 2014   •   16:20
Guvernul german confirmă propaganda neîntemeiată împotriva românilor

Timp de patru luni, liderii politici ai CSU au făcut o campanie dură împotriva imigranţilor români şi bulgari care vor invada Germania, cu scopul de a se infiltra abuziv în sistemul social german. Acum există date oficiale care atestă că totul a fost doar o făcătură cu scopuri electorale şi de afirmare patriotică a unor lideri politici germani.

Verzii din Parlamentul german au solicitat Guvernului să transmită date oficiale care să ateste numărul exact de astfel de cazuri din ultimii ani. Guvernul a dat publicităţii un raport al Agenţiei pentru Muncă din care reiese că în anul 2012 pe teritoriul Germaniei s-au semnalat doar 112 de presupuse cazuri de abuzare a sistemului social din partea unor cetăţeni români sau bulgari. În 89 de cazuri a fost vorba despre neachitarea obligaţilor către sistemul social şi în 23 de cazuri despre o înşelare a sistemul social.

Conform Frankfurter Allgemeine Zeitung, datele pentru 2013 vor fi prezentate abia în luna iunie. “Guvernul recunoaşte că imigraţia din ţările UE a dus la creşterea încasărilor în sistemul social. Majoritatea imigranţilor aduc prosperitate şi dezvoltare. Imigraţia este un fenomen complex, catalogat incorect de oameni cu anumită calificare drept migraţia sărăciei sau cu acuzaţii de abuzare a sistemului social”, se arată în nota Guvernului.

Parlamentarul Die Grunen, Volker Beck, solicită Guvernului german să admită public “că nu există nici un fel de dovezi empirice care să ateste relevanţa problemei abuzării sistemului social şi a migraţiei sărăciei”. “Rar s-a dovedit o aşa mare diferenţă între realitate şi acuzaţiile formulate”, a subliniat Beck.

“Partidul de guvernământ CSU a început anul cu sloganul 'Cine înşeală, zboară', o ameninţare îndreptată împotriva presupusului abuz la adresa sistemului social german din partea românilor şi bulgarilor. Raportul pe 2013, care urmează să fie prezentat în iunie, va dovedi că nu ne confruntăm cu un fenomen de masă. Fără să ia în considerare aceste aspecte, CSU a anunţat că principala temă a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din mai va fi abuzarea sistemului social german. Organizaţiile non-guvernamentale se tem că vor reîncepe campaniile de incitare împotriva imigranţilor prin retorici populiste”, scrie FAZ.

“Acuzaţiile grave au afectat puternic imigranţii românii şi bulgarii din Germania. Sunt speriaţi unii de care chiar avem mare nevoie: imigranţii calificaţi. Sloganul celor de la CSU n-a generat decât o falsă dezbatere”, a acuzat, în Neue Osnabrucker Zeitung, Peter Neher, preşedintele unui ONG din Germania.


×