x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas revendică un atac care a ucis patru persoane în Israel

Hamas revendică un atac care a ucis patru persoane în Israel

28 Iul 2014   •   20:06

Cel puţin patru civili au fost ucişi în sudul Israelului, şi şapte copii în Fâşia Gaza, unde spirala violenţelor s-a reluat după o scurtă speranţă de încetare a focului.
Israelul a cerut în jurul orei 19:15 (16:15 GMT) populaţiei civile din zonele apropiate de oraşul Gaza să părăsească imediat zonele, lăsând să se înţeleagă că vor urma atacuri.
Potrivit presei israeliene, cu puţin înainte de ora 18:00, patru persoane şi-au pierdut viaţa în kibbutz-ul Be'eri, în apropiere de frontiera aflată la câţiva kilometri de oraşul Gaza, loviţi de un obuz de mortieră lansat din enclava palestiniană.
Alte opt persoane au fost rănite în ceea ce pare a fi cea mai puternică lovitură dată populaţiei israeliene de la lansarea, la 8 iulie, a operaţiunii contra Hamas, comentează AFP.
Anterior, şapte copii palestinieni au fost ucişi în tabăra de refugiaţi Al Shati, din oraşul Gaza. Cele două părţi îşi aruncă responsabilitatea pentru această dramă una pe cealaltă.
De la începutul conflictului, potrivit unui bilanţ al serviciilor locale de salvare, circa 1.050 de palestinieni şi-au pierdut viaţa. Israelul a pierdut 43 de soldaţi, cel mai greu bilanţ de la războiul contra Hezbollah-ului libanez din 2006 până acum. Cel puţin şapte civili au fost ucişi de tirurile de rachete sau de obuze de mortieră lansate din Gaza. (M.C)

×