x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos în nordul Irakului, după ce jihadiştii suniţi au luat 80 de ostatici turci. Astăzi se întruneşte Consiliul de Securitate al ONU

Haos în nordul Irakului, după ce jihadiştii suniţi au luat 80 de ostatici turci. Astăzi se întruneşte Consiliul de Securitate al ONU

12 Iun 2014   •   09:38
Haos în nordul Irakului, după ce jihadiştii suniţi au luat 80 de ostatici turci. Astăzi se întruneşte Consiliul de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se va întruni joi pentru a discuta despre situaţia din Irak, confruntat cu un avans fulgerător al jihadiştilor suniţi, care se apropie de capitala Bagdad, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Reuniunea, care va avea loc cu uşile închise, va începe la ora locală 11:00 (15:30 GMT). Trimisul special al ONU în Irak, Nickolay Mladenov, va fi intervievat din zonă prin videoconferinţă.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut comunităţii internaţionale ''să se unească pentru a-şi exprima solidaritatea cu Irak, confruntat cu o mare provocare în materie de securitate'', potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt, Stéphane Dujarric.

Combatanţii jihadişti din Statul Islamic din Irak şi Levant (EIIL), care întreprind de marţi o ofensivă fulgerătoare în Irak, au pătruns miercuri în Consulatul turc din Mossul şi au luat ostatici 49 de cetăţeni turci care se aflau în interior, inclusiv consulul.

Rebelii suniţi au preluat miercuri controlul asupra unui nou oraş, Tikrit, şi înaintează spre Bagdad, determinând refugierea a circa un milion de locuitori.

×