x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recordul lui Bill Clinton - ameninţat chiar de soţia sa. Hillary intră în industria discursurilor de milioane

Recordul lui Bill Clinton - ameninţat chiar de soţia sa. Hillary intră în industria discursurilor de milioane

20 Feb 2013   •   17:29
Recordul lui Bill Clinton - ameninţat chiar de soţia sa. Hillary intră în industria discursurilor de milioane

Fostul secretar de stat Hillary Clinton se pregăteşte să intre în "industria" care i-a adus soţului său 89 de milioane de dolari, de când a părăsit Casa Albă. Este vorba de circuitul conferinţelor susţinute de staruri politice, ea semnând deja un contract cu agenţia care îi reprezintă pe fostul vicepreşedinte republican Dick Cheney, pe fostul secretar general ONU Kofi Annan şi pe Bill Clinton. Debutul său va avea loc în această primăvară.

Hillary Clinton se va număra probabil printre cel mai bine plătiţi conferenţiari din istorie, scrie cotidianul Le Figaro, citând site-ul politico.com. Ea l-ar putea depăşi la încasări chiar şi pe celebrul său soţ, care este considerat acum cel mai scump orator. Recordul ex-preşedintelui american este de 750.000 de dolari pentru un discurs de 45 de minute ţinut în Japonia, în 2011 - an în care a câştigat 13,4 milioane din 54 de conferinţe.

Potenţialul fostului şef al diplomaţiei SUA este de până la 1 milion de dolari/conferinţă, apreciază specialistul în relaţii publice George Arzt. Salariul său de secretar de stat a fost de 120.224 de dolari/an. Punctele forte ale lui Hillary Clinton sunt expertiza sa pe dosarele internaţionale - de la revoluţiile arabe, la creşterea puterii chineze - precum şi poveştile despre cei patru ani la conducerea Departamentului de Stat.

Conform unui sondaj Quinnipiac difuzat la începutul lunii, Hillary Clinton este personalitatea politică preferată a americanilor, cu o cotă de încredere de 61%.

Le Figaro speculează că turneul de conferinţe al fostei prime-doamne este şi o ocazie de a rămâne în atenţia publicului în perspectiva unei noi candidaturi la preşedinţie, în 2016, dar fără a da impresia că îşi face campanie. O dublă lovitură, de fapt, încasările ajutând-o să se angajeze în bătălia politică la vârf.

La sfârşitul lui ianuarie, Hillary Clinton s-a retras din fruntea diplomaţiei americane în favoarea lui John Kerry.

×
Subiecte în articol: hillary clinton bill clinton conferinte