x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande face apel la reţinere din partea Ucrainei în operaţiunile sale militare

Hollande face apel la reţinere din partea Ucrainei în operaţiunile sale militare

de Agerpres    |    16 Aug 2014   •   16:58
Hollande face apel la reţinere din partea Ucrainei în operaţiunile sale militare

Preşedintele francez Francois Hollande a reiterat sâmbătă că Rusia trebuie să se angajeze să respecte integritatea teritorială a Ucrainei, cerând totodată Kievului să "dea dovadă de reţinere şi discernământ" în operaţiunile militare în curs, a anunţat preşedinţia franceză, citată de AFP.

Într-o convorbire cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, cei doi oficiali 'şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din regiunile din estul Ucrainei', a scris preşedinţia franceză într-un comunicat.

Francois Hollande a amintit că 'Rusia ar trebui să se angajeze să respecte integritatea teritorială a Ucrainei şi a făcut apel la Ucraina să dea dovadă de reţinere şi discernământ în operaţiunile militare în curs împotriva separatiştilor'. Printre altele, Hollande şi Barroso au 'subliniat urgenţa umanitară şi nevoile populaţiei din estul Ucrainei'.

'Este necesar să recreăm condiţiile pentru a răspunde acestor nevoi şi pentru reluarea unui veritabil proces politic. Franţa rămâne pregătită pentru un nou summit în formatul Normandia pentru a sprijini acest proces. Reuniunea miniştrilor afacerilor externe francez, german, ucrainean şi rus prevăzută duminică ar putea fi un prim pas în această întâlnire', a conchis preşedinţia.

Aniversarea debarcării la 6 iunie în Normandia a fost marcată de o strângere de mână între preşedinţii rus Vladimir Putin şi ucrainean Petro Poroşenko, notează AFP. Pe de altă parte, un convoi umanitar rusesc era în continuare blocat sâmbătă la câţiva kilometri de frontiera ucraineană, aşteptând să fie inspectat, în contextul în care şeful insurgenţilor din bastionul prorus Doneţk a acuzat Kievul că întârzie în mod deliberat camioanele. 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina francois hollande