x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande pleacă în Olanda fără Valerie, care abia s-a externat

Hollande pleacă în Olanda fără Valerie, care abia s-a externat

de Istvan Deak    |    Marina Constantinoiu    |    19 Ian 2014   •   18:58
Hollande pleacă în Olanda fără Valerie, care abia s-a externat

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, care a făcut sâmbătă prima sa deplasare în fieful său din Correze după izbucnirea scandalului Gayet, a promis să clarifice situaţia cuplului său înaintea vizitei de stat de la 11 februarie în SUA. Până atunci pleacă în Olanda fără Valerie Trierweiler, care s-a externat sâmbătă, relatează TF1.

Prima vizită după scandal
Este prima sa vizită oficială în străinătate de la apariţia, acum 10 zile, în revista mondenă Closer, a unui articol care dezvăluia relaţia sa amoroasă cu actriţa Julie Gayet.
Spitalizată din cauza şocului suferit după apariţia articolului, iubita oficială a preşedintelui, Prima Doamnă Valerie Trierweiler (48 de ani), a fost externată din spitalul Pitie-Salpetriere din Paris. Ea s-a dus direct la reşedinţa prezidenţială din apropierea castelului de la Versailles, La Lanterne, unde urmează să se odihnească preţ de câteva zile, potrivit cabinetului său.

Valerie se mai “odihneşte” puţin
Abia ieşită din spital, iubita oficială a preşedintelui (căci Valerie nu este căsătorită cu Hollande) a postat pe reţeaua de socializare Twitter un mesaj în care mulţumeşte “din toată inima” celor care au susţinut-o, iar unul dintre cei trei fii ai săi, Leonard (16 ani), posta la rândul său că se bucură să fie “în fine cu mama sa”.
Hollande va fi luni singur la dejunul oficial oferit de regele Willem-Alexander, deşi Primele Doamne sunt în mod tradiţional prezente la aceste mese oficiale, comentează TF1.
În tot timpul petrecut în spital, Hollande a vizitat-o pe Trierweiler o singură dată, joia trecută. Hollande nu a dezminţit informaţia publicată de Closer şi s-a limitat să deplângă faptul că în presă apar chestiuni ce ţin de viaţa privată.
Această vizită în Olanda, prima a unui preşedinte francez în ultimii 14 ani, va fi plasată sub semnul unei întăriri a relaţiilor franco-olandeze, cele două state nefiind pe aceeaşi lungime de undă în cadrul UE.

Ce mai spun sondajele
Potrivit unui sondaj BVA pentru i>Tele, 75% dintre francezi apreciază că Francois Hollande a avut dreptate să refuze să răspundă întrebărilor privind viaţa sa privată care i-au fost adresate la conferinţa de presă de marţi, 62% apreciind că presupusa sa idilă cu Julie Gayet este o chestiune privată, care nu îl priveşte decât pe el.

Carla nu vrea să facă parte din “haită”
Fosta Primă Doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, a refuzat, într-un interviu acordat presei germane, “să facă parte din haită” şi să îi aducă acuzaţii preşedintelui Francois Hollande, expus dezvăluirilor în legătură cu viaţa lui privată.
“Nu vreau să fac parte din haită”, a spus artista într-un interviu acordat săptămânalului german Welt am Sonntag, întrebată cu privire la preşedintele Francois Hollande, succesorul soţului ei, Nicolas Sarkozy, şi despre care presa a dezvăluit recent că are o legătură cu actriţa franceză Julie Gayet.
“Detest înverşunarea, în special înverşunarea mediatică”, a mai afirmat Carla Bruni-Sarkozy. “Am trecut eu însămi prin aşa ceva şi am suferit destul”, a continuat ea.
Nicolas Sarkozy a divorţat de a doua soţie, Cecilia, şi ulterior s-a căsătorit cu fostul manechin în timpul mandatului său, între 2007 şi 2012. Cei doi au împreună o fetiţă, Giulia, născută în octombrie 2011.

Sunt împreună de doi ani şi îşi ascund idila
Presupusa idilă dintre preşedintele francez actriţă a început în 2011, când şeful statului era candidatul socialist, precizează revista Closer.
În ediţia de vineri, revista Closer a făcut noi dezvăluiri senzaţionale, subliniind că Hollande şi Gayet s-au cunoscut în 2011. Cei doi au fost văzuţi împreună în mai multe locuri, după alegerile prezidenţiale din mai 2012, şi s-ar fi întâlnit la început într-un apartament din apropierea birourilor casei de filme a actriţei, în cartierul Faubourg Saint Honoré din Paris.

Dibuiţi de proprietar
Cei doi au renunţat la apartament, după ce şi-au dat seama că portăreasa a încercat să-i fotografieze, motiv pentru care au început să se vadă la domiciliul actriţei din Paris. În iunie 2013, ei au găsit un apartament în Rue du Cirque, aproape de Palatul Elysee, unde au fost făcute fotografiile, prezentate vinerea trecută de Closer, care a făcut publică relaţia lor.
Revista scrie că Hollande a renunţat vara trecută la un sfârşit de săptămână în Grecia, unde urma să fie prezentă şi partenera lui oficială, Valerie Trierweiler, pentru a se deplasa în fieful său electoral din Tulle (centrul Franţei), unde s-a întâlnit din nou cu Julie Gayet.

Apartamentul din Rue du Cirque
Potrivit Closer, Gayet şi Hollande - care a fost prezentat bunicii şi unei părţi a familiei actriţei - au petrecut împreună ultimele două nopţi ale anului trecut şi primele nopţi ale anului 2014 în apartamentul din Rue du Cirque. Atunci au fost făcute pozele care au dezvăluit relaţia lor.
Revista recunoaşte că a primit o înştiinţare de trimitere în judecată din partea lui Julie Gayet, care a susţinut că i-a fost adusă atingere vieţii private şi a cerut 50.000 de euro reprezentând daune şi 4.000 de euro reprezentând cheltuieli de judecată.

×