x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande spune că Franţa va face tot posibilul pentru a-i elibera pe ostatici, cu ajutorul forţelor sale din Mali

Hollande spune că Franţa va face tot posibilul pentru a-i elibera pe ostatici, cu ajutorul forţelor sale din Mali

20 Noi 2015   •   16:08
Hollande spune că Franţa va face tot posibilul pentru a-i elibera pe ostatici, cu ajutorul forţelor sale din Mali

Preşedintele francez Francois Hollande a dat asigurări vineri că ţara sa va face tot posibilul, cu mijloacele pe care le are la dispoziţie pe teren, să obţină eliberarea persoanelor ţinute ostatice încă de dimineaţă la hotelul Radisson din Bamako, capitala Mali, informează EFE.

Hollande le-a cerut totodată cetăţenilor francezi 'aflaţi în ţări sensibile' să-şi ia toate măsurile de precauţie şi a insistat în mod special ca francezii din Mali să ia legătura cu ambasada ţării lor pentru ca legaţia diplomatică să le asigure protecţia.

Şeful statului francez a menţionat că în hotelul din Bamako - unde câţiva presupuşi jihadişti au luat ostatici 170 de clienţi şi angajaţi - există turişti şi oameni de afaceri de diferite naţionalităţi. Agenţia de presă Reuters relatează că indivizii înarmaţi care au atacat hotelul de lux din Bamako s-au deplasat metodic în interiorul hotelului, etaj cu etaj, cameră cu cameră, ajungând până la etajul şapte al edificiului.

Circa 40 de jandarmi de elită francezi au plecat vineri spre Mali. Aceşti jandarmi, specializaţi în luări de ostatici, provin din Grupul de intervenţie al jandarmeriei naţionale (GIGN).

Pe de altă parte, compania aeriană Air France a anunţat că 12 angajaţi ai săi erau cazaţi în hotelul din Bamako, dar că aceştia sunt în prezent în siguranţă. Ca măsură de precauţie, zborurile Air France de vineri, dinspre şi către Bamako, au fost anulate, a anunţat compania, citată de Reuters.

×