x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hong Kong începe testarea gratuită a populației

Hong Kong începe testarea gratuită a populației

17 Aug 2020   •   13:32
Hong Kong începe testarea gratuită a populației
Sursa foto: pixabay.com

Hong Kong va începe testarea gratuită a populației pentru depistarea infecției cu COVID-19 la 31 august. Măsurile de distanțare socială au fost prelungite pentru o săptămână, transmite EFE. Aceste includ purtarea măștii de protecție, reguli stricte pentru restaurante și menținerea închise a barurilor și sălilor de sport până la 25 august. 

''A trecut mai bine de o lună de la începerea celui de-al treilea val şi cetăţenii, este de înţeles, au început să se sature de măsurile de distanţare fizică, lucru de înțeles, de altfel. Totuşi, nu este încă momentul să ne relaxăm'', a transmis Biroul pentru Sănătate şi Alimentaţie.

Campania de testare va dura timp de 14 zile. Pentru cei care doresc să efectueze această analiză vor exista zece centre în 18 districte din oraş.

Până acum au fost efectuate 130.000 de teste șoferilor din transportul public, lucrătorilor din piețe, angajaților și pacienților din cămine. 

Campania de testare are susţinerea guvernului comunist chinez de la Beijing, care a trimis în Hong Konb echipe pentru a spori capacitatea prelevării de probe. Acest lucru a dat naștere la îngrijorări din partea opoziției democratice cu privire la folosirea datelor personale.

 

×