x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Huawei vrea să producă autovehicule electrice în 2021

Huawei vrea să producă autovehicule electrice în 2021

26 Feb 2021   •   11:08
Huawei vrea să producă autovehicule electrice în 2021

Gigantul chinez de telefoane mobile Huawei vrea să producă autovehicule electrice sub propriul brand. Primele modele ar putea fi lansate în acest an, scrie Reuters, citând surse anonime. Însă compania dezminte zvonurile.

Compania a fost ținta neînțelegerilor comerciale dintre SUA și China, fostul președinte Donald Trump considerând că Huawei reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a țării și a impus sancțiuni economice. Acestea au afectat profitabilitatea companiei, care a trebuit să-și vândă brandul de telefoane low-cost Honor. Totodată, vâmzările de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul IV din 2020. 

În prezent, Huawei poartă negocieri cu producătorul auto chinez Changan Automobile și cu alți constructori pentru vehicule electrice cu numele său. Totodată, aceasta discută și cu BluePark New Energy Technology, sprijinit de grupul chinez BAIC, în vederea fabricării de modele electrice.

Huawei produce deja tehologii pentru vehicule electrice și are parteneriate cu Daimler AG, General Motors şi SAIC pentru dezvoltarea în comun de tehnologii auto smart. Din 2018, Huawei a accelerat angajările de ingineri specializaţi în tehnologii auto.

Vânzările de automobile electrice şi hibride în China au crescut cu 11% în 2020, ajungând la 1,37 milioane de unităţi, iar pentru acest an Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă la livrări de 1,80 milioane de mașini. 

×
Subiecte în articol: Huawei vehicule electrice