x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iar alegeri

Iar alegeri

20 Dec 2004   •   00:00

CONCURENTA - Ucrainenii voteaza din nou

Duminica, ucrainenii se aduna din nou la urne pentru repetarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.
ANCA ALDEA

UNU DIN DOI. Candidatul Puterii si-a pierdut mai toti adeptii (foto sus), in timp ce liderul Opozitiei este sustinut cu mic, cu mare de ucraineni "portocalii"
Cei doi candidati la prezidentialele ucrainene, liderul Opozitiei, Viktor Iuscenko, si reprezentantul Puterii, Viktor Ianukovici, s-au intrecut, in ultimele zile, in deplasari electorale. In timp ce premierul aflat in vacanta de campanie s-a deplasat la Odessa, contracandidatul sau a ales localitatile din centrul tarii.

In pragul alegerilor, cei doi candidati urmau sa se intalneasca aseara in prima si ultima dezbatere televizata la postul national. In timpul emisiunii transmise in direct, fiecarui candidat i s-au pus la dispozitie 100 de minute pentru a-si sustine punctele forte ale campaniilor lor.

"SOBOLANII". Prorusul Ianukovici a continuat atacurile verbale impotriva lui Iuscenko, atacuri la care a primit sprijinul sotiei, una dintre singurele persoane care i-au ramas alaturi. Liudmila Ianukovici a declarat, la Donetk, ca "sobolanii (sustinatorii, - n.r.) portocalii" ai lui Iuscenko au devenit dependenti de "portocalele injectate cu narcotice" distribuite de staff-ul de campanie al Opozitiei. Sotia se referea probabil la doza de otrava primita de Iuscenko in septembrie, substanta care l-a desfigurat. Dupa efectuarea unor teste paralele, medicii austrieci, care au tinut sub observatie starea de sanatate a lui Iuscenko, au confirmat ieri ca acesta a fost otravit cu TCDD sau dioxina Seveso, o substanta care provoaca acnee clorica, leziuni cutanate si enorme pete negre pe fata, precum si probleme digestive.

×
Subiecte în articol: externe