x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Cum îşi jeleşte un delfin puiul mort

IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Cum îşi jeleşte un delfin puiul mort

17 Iul 2012   •   13:56
IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Cum îşi jeleşte un delfin puiul mort

Zilele trecute, turisti aflati intr-o excursie de observare a delfinilor, in Guangxi Zhuang, China, au fost martorii unei scene sfasietoare.


Un delfin isi jelea puiul mort printr-un intr-un ritual rar vazut de oameni.


Delfinul a ridicat la suprafata puiul mort de mai multe ori ca si cum ar fi vrut sa-l ajute sa respire in timp ce se indeparta de mal.

O taietura urata spinteca burta puiului, cel mai probabil rana era provocata de elicea unei barci, poate chiar a unei barci care aduce turistii in acel loc.

Cercetatorii au observat delfini care isi imping puii nascuti morti sau cei care au murit de timpuriu. Delfinii manifesta stare de stres maxim si pot sta alaturi de puiul mort cateva zile.

Ritualuri ale mortii au mai putut fi observate si printre balene, elefanti, cimpanzei si gorile.

Cu toate ca oamenii de stiinta nu cred ca animalele pot avea emotii ca si oamenii, comportamentul aratat de delfini pare sa indice ca sunt constienti de propria lor mortalitate.

Cercetatorul Joan Gonzalvo, de la Tethys Research Institute, a observat o scena similara in anul 2006, cand un delfin femela isi cara puiul mort in spate parand incapabila sa accepte moartea acestuia.

Un an mai tarziu, Golnzalvo a mai observat un grup de delfini incercand sa ajute un pui muribund, aducandu-l la suprafata inotand febril si dezordonat in jurul lui.

Ipoteza cercetatorului este ca ii tineau companie si ii acordau ingrijire puiului iar cand moartea a survenit ei isi facusera treaba. Ei stiau ca puiul va muri si erau pergatiti pentru acest lucru. (sursa: Daily Mail)

×
Subiecte în articol: deflin pui mort ritual al mortii