x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primele imagini cu trupul neînsuflețit al papei emerit Benedict al XVI-lea

Primele imagini cu trupul neînsuflețit al papei emerit Benedict al XVI-lea

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   18:55
Primele imagini cu trupul neînsuflețit al papei emerit Benedict al XVI-lea
Sursa foto: Facebook

Vaticanul a făcut publice primele imagini cu trupul neînsuflețit al fostului papă Benedict al XVI-lea. Acesta a murit, sâmbătă dimineață, la vârsta de 95 de ani, scrie AFP.

Trupul fostului cardinal Joseph Ratzinger este acoperit de veșminte roșii, culoare ce reprezintă doliul papal, pe cap are o mitră albă cu împletitură din aur iar în mâini ține un rozariu.

Catafalcul se află într-o capelă mică din mânăstirea în care a locuit după retragerea din 2013. În fundal se află un crucifix, un pom de Crăciun şi o scenă a Naşterii Domnului.
"Îl încredinţăm astăzi Maicii Preasfinte pe iubitul papă emerit Benedict al XVI-lea pentru a-l însoţi în trecerea sa din această lume la Dumnezeu", a spus papa Francisc la Sfinta Liturghie din bazilica Sfântul Petru.

Suveranul Pontif i-a adus un omagiu "acestui slujitor credincios al Evangheliei şi al Bisericii", cu ocazia rostirii rugăciunii săptămânale Angelus, în faţa a circa 40.000 de credincioşi din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican. Papa Francisc a păstrat un moment de reculegere.

Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia în 2013 motivând probleme de sănătate, după numai 8 ani în fruntea Bisericii Catolice. 

Fostul papă va fi înhumat pe 5 ianuarie într-o criptă din bazilica Sfântul Petru. Sicriul va fi expus timp de 4 zile pentru credincioși. 

Deși demisia papei emerit Benedict a zguduit lumea catolică, fiind prima după mai multe sute de ani, și papa Francisc ia în calcul acest lucru. Sfinția Sa are 86 de ani și a spus, luna trecută, că și-a semnat demisia pentru eventualitatea în care sănătatea nu-i va mai permite să-și îndeplinească sarcinile. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Papa Benedict

×
Subiecte în articol: Vatican benedict francisc