x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă o tragedie la Hollywood. A murit legendara Lauren Bacall! Actriţa provenea dintr-o familie de evrei româno-poloneză

Încă o tragedie la Hollywood. A murit legendara Lauren Bacall! Actriţa provenea dintr-o familie de evrei româno-poloneză

13 Aug 2014   •   07:47
Încă o tragedie la Hollywood. A murit legendara Lauren Bacall! Actriţa provenea dintr-o familie de evrei româno-poloneză

Actriţa americană de cinema Lauren Bacall, poreclită "The Look" (Privirea) şi care a făcut cariera în timpul epocii de aur a Hollywoodului, a murit marţi la vârsta de 89 de ani.

Potrivit TMZ, citat de AFP, actriţa care a format un cuplu legendar în cinema cu Humphrey Bogart a decedat după ce a suferit un "accident vascular cerebral".

"Cu profundă durere, dar şi cu multă recunoştinţă pentru viaţa ei incredibilă, confirmăm decesul lui Lauren Bacall", a aunţat familia Bogart într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, saptămânalul Variety notează că actriţa a murit la domiciul său, în imobilul Dakota din New York.

Născută în 16 septembrie 1924 la New York, Betty Joan Perske, pe numele său real, a fost singura fiică a unor imigranţi româno-polonezi şi a fost rudă cu fostul preşedinte israelian Shimon Peres.

Lauren Bacall a devenit celebră cu rolul din filmul "To Have and Have Not" al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani, în 1944, alături de Humphrey Bogart, cu care a format ulterior un cuplu. Lauren Bacall a fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până când actorul a murit, în 1957.

×