x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un record negativ pentru Italia. Peste 2.600 de cadre medicale din Italia au fost confirmate cu coronavirus

Încă un record negativ pentru Italia. Peste 2.600 de cadre medicale din Italia au fost confirmate cu coronavirus

19 Mar 2020   •   10:59
Încă un record negativ pentru Italia. Peste 2.600 de cadre medicale din Italia au fost confirmate cu coronavirus

Guvernul italian a decis prelungirea carantinei până în Aprilie, în contextul în care peste 2.600 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, reprezentând 8,3% dintre cazurile înregistrate la nivelul țării, transmite Daily Mail.

Numărul de cadre medicale îmbolnăvite a fost făcut public de fundația Gimbe, care a punctat că acest lucru indică faptul că echipamentele de protecție pentru doctori sunt inadecvate.

Problema cu care se confruntă Italia este mult mai gravă decât cea a Chinei: 8,3% reprezentând un procent dublu față de cel al Chinei, a spus fondatorul fundației Gimbe, Nino Cartabellotta.

Potrivit ultimelor date, numărul de cadre medicale infectate a crescut cu peste 1,500 în ultimele opt zile. Mai mult, Italia a mai înregistrat un record negativ, 4.207 de persoane infectate și 475 de morți doar ieri, 18 martie.

În total, în Italia au fost confirmate 35.713 cazuri de coronavirus, fiind cea ma afectată țară europenă și a doua la nivel mondial, după China.

Foto: Fundația Gimbe

×
Subiecte în articol: italia coronavirus