x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un scandal în ograda preşedintelui Franţei. Unul dintre consilierii săi, constrâns să demisioneze

Încă un scandal în ograda preşedintelui Franţei. Unul dintre consilierii săi, constrâns să demisioneze

de Marina Constantinoiu    |    21 Apr 2014   •   17:27
Încă un scandal în ograda preşedintelui Franţei. Unul dintre consilierii săi, constrâns să demisioneze

Abia ce se aşternuse o umbră de uitare peste scandalul amoros de la Palatul Elysee, care a dus la despărţirea preşedintelui Francois Hollande de partenera sa de viaţă oficială, jurnalista Valerie Trierweiller, că, iată, şeful statului francez are din nou probleme.

Un consilier politic apropiat lui Hollande şi-a anunţat vineri demisia ca urmare a acuzaţiilor de conflict de interes şi un mod de viaţă extravagant, acuzaţii lansate cu o zi mai înainte de un site de informaţii foarte bine cotat, Mediapart.

''Vreau să vă spun că n-am făcut nici o greşeală. Nu am fost niciodată în situaţia de conflict de interese'', a afirmat Aquilino Morelle într-un comunicat transmis agenţiei France Presse.
Consilierul şi-a exprimat, totodată, dorinţa ''de a pune capăt funcţiei sale'' la Elysee pentru ''a fi total liber să răspundă atacurilor''.
Site-ul Mediapart l-a acuzat joi pe Morelle, şeful pe probleme de comunicare de la Elysee, că ''a lucrat pe ascuns pentru laboratoare farmaceutice'' când era funcţionar la Ministerul pentru Afaceri Sociale.

Potrivit Mediapart, Morelle a condus în 2007 redactarea unui raport oficial privind programele de sprijin pentru pacienţi ''finanţate de întreprinderile farmaceutice'', precum şi o activitate de consultanţă ''pentru laboratorul danez Lündbeck''. Pe când era inspector în cadrul Inspecţiei Generale pe probleme sociale, Aquilino Morelle a efectuat misiuni de consultanţă pentru laboratorul Lündbeck. Laboratorul avea, printre altele, nevoie de reţeaua apropiatului lui Hollande pentru a organiza întâlniri cu organismul însărcinat cu stabilirea preţurilor medicamentelor, CEPS, susţine Mediapart.

“Republica exemplară” a lui Francois Hollande este victima unei lovituri de imagine, ironizau, sâmbătă, editorialiştii, după izbucnirea scandalului şi demisia lui Morelle.


×
Subiecte în articol: francois hollande