x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiul uriaș în portul turc Iskenderun provocat de cutremurul de luni nu a fost stins

Incendiul uriaș în portul turc Iskenderun provocat de cutremurul de luni nu a fost stins

de Vali Deaconescu    |    07 Feb 2023   •   19:48
Incendiul uriaș în portul turc Iskenderun provocat de cutremurul de luni nu a fost stins
Sursa foto: Hepta

Portul Iskenderun din Turcia rămâne închis în urma pagubelor provocate de cutremur și a incendiilor, a anunțat compania de transport.

Portul turc Iskenderun rămâne închis în urma pagubelor grave de la cutremurul de luni și incendiul care a izbucnit ieri seară printre containere la terminal, a declarat marți firma daneză de transport containere Maersk.

„Portul Iskenderun rămâne închis până la noi ordine, deoarece echipele caută să repare pagubele semnificative cauzate de dezastru și incendiu ulterior”, a spus Maersk într-o declarație actualizată marți.

Compania a spus că nu este clar când se vor relua operațiunile și că urmărește să dezvolte planuri de urgență, inclusiv devierea navelor.

„Nu se știe încă cât timp vor dura eforturile de recuperare și când portul poate fi supus unei inspecții complete a pagubelor”, a spus Maersk.
„În acest moment, nu acceptăm noi rezervări către și de la Iskenderun. Echipele noastre lucrează din greu la dezvoltarea planurilor de urgență care implică hub-uri din apropiere și nave de alimentare suplimentare, cu scopul de a minimiza impactul general asupra clienților și lanțurilor lor de aprovizionare”, a adăugat gigantul de transport de containere.

Marți mai devreme, compania a declarat că incendiul nu a fost încă pe deplin controlat de autorități.

Separat, Maersk a declarat pentru CNN că lucrează cu UE și alți parteneri globali de luni dimineața devreme „pentru a evalua și a oferi sprijinul necesar în Turcia și Siria”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×