x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incidentul rutier din Berlin pare să fie un act deliberat, şoferul a fost arestat

Incidentul rutier din Berlin pare să fie un act deliberat, şoferul a fost arestat

08 Iun 2022   •   18:59
Incidentul rutier din Berlin pare să fie un act deliberat, şoferul a fost arestat
Sursa foto: Hepta

Update:Autorul incidentului rutier din Berlin a fost plasat în arest preventiv, miercuri după-amiază, după ce autorităţile germane au găsit o scrisoare de revendicare a atacului cu vehicul, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă.

"Nu este vorba în niciun caz de un accident. Este vorba de un individ care a comis un atac, avem de-a face cu un criminal", a declarat un membru al comisiei de investigaţie.

În maşina cu care a fost comis atacul a fost găsită o scrisoare de revendicare, au afirmat surse citate de publicaţia Bild. La nivel oficial, Poliţia nu a confirmat găsirea mesajului de revendicare şi nu a fost declanşată nicio anchetă în materie de terorism.

Însă martorii au observat postere cu mesaje antiturce în interiorul autoturismului, au declarat surse citate de site-ul Tagespiegel.de.

Şoferul vehiculului, un german de origine armeană în vârstă de 29 de ani, a fost plasat în arest preventiv, după ce iniţial era doar reţinut. Bărbatul are antecedente penale pentru furturi.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, analizând mai multe ipoteze.

Incidentul rutier a avut loc în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din Berlin. Un individ a lovit cu un autoturism un grup de pietoni, miercuri înainte de prânz, pe strada Tauentzien. Cel puţin o persoană a murit, iar alte opt au fost spitalizate în urma incidentului, şase fiind în stare gravă. În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe fiind în stare de şoc. Persoana decedată este o profesoară în vârstă de 51 de ani.

La locul incidentului au fost mobilizate zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe. Pe durata operaţiunilor de evacuare a autoturismului din magazinul în care s-a oprit după ce a lovit pietonii, autorităţile au dispus, ca măsură de precauţie, evacuarea unui centru comercial şi a clădirilor învecinate.

Stire initiala: Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite după ce un vehicul a lovit un grup de persoane, în Berlin, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane.

Incidentul rutier a avut loc în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din Berlin. Un individ a lovit cu un autoturism un grup de pietoni, pe strada Tauentzien.

 

 

Cel puţin o persoană a murit, iar alte opt au fost spitalizate în urma incidentului. În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe fiind în stare de şoc.

Incident Berlin

"În acest moment, nu ştim dacă a fost un act intenţionat sau un accident", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Berlin, Thilo Cablitz, citat de revista Focus.

Şoferul maşinii a fost imobilizat şi reţinut de forţele de ordine.

La locul incidentului au fost mobilizate zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe. Anchetatorii încearcă să clarifice circumstanţele în care s-a produs incidentul rutier.

×