x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indicii privind un posibil al patrulea test nuclear al Phenianului. SUA anunţă că "monitorizează atent" situaţia

Indicii privind un posibil al patrulea test nuclear al Phenianului. SUA anunţă că "monitorizează atent" situaţia

22 Apr 2014   •   20:51
Indicii privind un posibil al patrulea test nuclear al Phenianului. SUA anunţă că "monitorizează atent" situaţia

Statele Unite ale Americii monitorizează 'îndeaproape' activităţile Phenianului, a anunţat marţi Casa Albă, după ce Coreea de Sud a făcut referire la indicii ale unui posibil al patrulea test nuclear, transmite France Presse.

"Coreea de Nord are obiceiul să recurgă la acte de provocare, iar noi suntem mereu conştienţi că astfel de acte pot fi comise", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane Jay Carney.


Carney, care a vorbit cu jurnaliştii la bordul avionului prezidenţial Air Force One ce se îndrepta spre Asia, unde Obama va efectua un turneu de o săptămână, a mai spus că eventualele activităţi nucleare ale Phenianului "ar avea loc în contradicţie cu numeroase angajamente luate de Coreea de Nord". 'Din păcate, ei (nord-coreenii) au mai făcut-o de multe ori", a adăugat Carney, refuzând însă să se pronunţe cu privire la validitatea informaţiilor Coreii de Sud cu privire la o creştere a activităţii în jurul complexului nord-coreean destinat testelor nucleare.

×