x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indonezia: Cutremur şi alertă de tsunami

Indonezia: Cutremur şi alertă de tsunami

30 Sep 2010   •   00:00

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a fost înregistrat miercuri în estul Indoneziei, a anunţat institutul american de geofizică, USGS. Acesta a fost urmat de un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 7,2. În urma acestor manifestări,Indonezia a emis o alertă de tsunami în urma celor două cutremure puternice înregistrate în estul ţării.



Ulterior, Indonezia a ridicat alerta de tsunami emisă după cele două cutremure succesive înregistrate miercuri în estul ţării, în largul provinciei Papua, a anunţat agenţia indoneziană de geofizică.

Agenţia de climatologie şi geofizică indoneziană nu a evocat decât un singur cutremur, a cărui magnitudine a evaluat-o la 7,4. "Alerta de tsunami a fost ridicată. Cutremurul nu este potenţial distructiv, dar a fost resimţit în mai multe zone", a declarat pentru AFP Suharjono, un oficial din cadrul agenţiei indoneziene.

Un prim cutremur, cu magnitudinea de 6,6 a fost înregistrat joi, la ora locală 02.10 (miercuri, 20.10 ora României), la 105 kilometri nord/nord-vest de Dobo, în insulele Kepulauan Aru, în largul provinciei Papua. Hipocentrul a fost înregistrat la o adâncime de 21 de kilometri, potrivit institului american.

Acesta a fost urmat de un al doilea seism, cu magnitudinea de 7,2, produs în aceeaşi zonă.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde joncţiunea mai multor plăci continentale provoacă o puternică activitate vulcanică şi seismică.

×
Subiecte în articol: externe