x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inflaţia s-a redus uşor în SUA. Biden vrea să colaboreze cu republicanii pentru depăşirea crizei

Inflaţia s-a redus uşor în SUA. Biden vrea să colaboreze cu republicanii pentru depăşirea crizei

10 Noi 2022   •   21:35
Inflaţia s-a redus uşor în SUA. Biden vrea să colaboreze cu republicanii pentru depăşirea crizei
Sursa foto: Hepta

Creşterile preţurilor produselor de consum au încetinit în Statele Unite în luna octombrie, fiind la nivelul de 7,7%, iar preşedintele Joseph Biden, un politician democrat, a salutat "progresele" în contracararea inflaţiei şi a semnalat intenţia de colabora cu opoziţia republicană.

Ritmul majorării preţurilor produselor de consum - alimente şi energie - a încetinit în Statele Unite, atingând nivelul de 7,7% în octombrie, în scădere de la 8,2% în septembrie. A scăzut şi ritmul majorării preţurilor la celelalte produse, de la 6,6% în septembrie la 6,3% în octombrie.

"Raportul de astăzi arată că facem progrese în reducerea inflaţiei, fără a abandona progresele în sensul creşterii economice şi creării de locuri de muncă", a reacţionat preşedintele Biden, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

"Voi colabora cu oricine - democrat sau republican - asupra ideilor de a furniza mai mult spaţiu de manevră clasei de mijloc şi famililor care lucrează", a subliniat Biden, în contextul în care opoziţia republicană este pe cale să preia controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inflaţie sua Joe Biden republicani