x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Maria Toader    |    09 Ian 2006   •   00:00

9 ianuarie 2006

GRECIA. Un cutremur de magnitudinea 6,9 pe scara Richter a zguduit ieri, in jurul pranzului, partile de coasta ale Greciei si insulele invecinate cu partea continentala. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 215 km sud de Atena, a precizat Institutul geodinamic al Observatorului din Atena. In prima faza nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

PREGATIRE MILITARA. La numai 23 de ani si licentiat, Printul William al Marii Britanii si-a inceput ieri, alaturi de alti 270 de recruti, procesul de formare ca ofiter in cadrul prestigioasei academii militare Sandhurst. Ca si camarazii sai de arme, William a trebuit sa-si aduca propria scandura de calcat, uniforme si trening. Antrenamentul printului va dura 44 de saptamani, fiindu-i absolut necesar, avand in vedere ca, daca va ajunge rege, William o sa comande fortele armate ale Marii Britanii.

INARMARE. Taiwanul a inceput un razboi al inarmarii, cu scopul de a intimida China, producand trei prototipuri pentru o noua racheta de croaziera capabila sa atinga regiunile de coasta ale tarii rivale, informeaza France Presse. Racheta, numita "Vant curajos", va putea lovi "in sud pana in Hong Kong si in nord pana in Shanghai". China e si ea pregatita cu 730 de rachete, pe care le va arunca asupra Taiwanului daca acesta isi declara independenta.

DESPRE GUANTANAMO. Intr-un interviu acordat saptamanalului Der Spiegel, cancelarul german, Angela Merkel, a formulat o serie de critici privind centrul de detentie american de la Guantanamo Bay. "O institutie precum Guantanamo nu poate si nu are voie sa existe pentru o perioada lunga de timp. Trebuie gasite alte mijloace de comportament fata de cei inchisi acolo", a declarat Merkel. Afirmatiile vin inaintea primei vizite oficiale a noului cancelar federal in SUA, unde se va intalni cu presedintele George Bush.

×
Subiecte în articol: externe