x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Apr 2005   •   00:00

  • 13 aprilie 2005
  • AVERTISMENT. Presedintele american, George W. Bush, si-a reiterat sustinerea pentru planul de retragere din Fasia Gaza si le-a cerut palestinienilor sa il accepte, avertizandu-l pe premierul israelian, Ariel Sharon, in legatura cu extinderea coloniilor din Cisiordania. In cursul intalnirii intre cei doi, care a avut loc la ferma liderului de la Casa Alba din Texas, Bush i-a recomandat lui Sharon sa blocheze extinderea coloniilor din Cisiordania si sa desfiinteze asezarile ilegale. Ariel Sharon s-a aratat conciliant in ceea ce priveste asezarile ilegale, cu exceptia coloniilor mari.

    RETRAGERE. Ministrul polonez al Apararii, Jerzy Szmajdzinski, a anuntat ieri ca pana la sfarsitul lui 2005, o data cu incheierea mandatului Natiunilor Unite (ONU), Varsovia va retrage toate trupele pe care le-a trimis in Irak. Polonia, aliat al SUA in conflictul irakian, este cea de-a opta tara din coalitie care isi retrage trupele.

    SOLUTII. Reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, Adriaan Jacobovits de Szeged, a declarat ca va acorda o atentie deosebita identificarii unei solutii viabile de reglementare pasnica a conflictului transnistrean, relateaza BASA-press. El a dat asigurari ca se va implica in promovarea bunelor relatii dintre Republica Moldova si UE, in conformitate cu Planul de actiuni semnat in cadrul politicii europene de vecinatate.

    ×
    Subiecte în articol: externe