x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

31 Mar 2005   •   00:00

  • 1 aprilie 2005
  • PE PATUL DE MOARTE. Papa Ioan Paul al II-lea se simte din ce in ce mai rau. Ieri la miezul noptii, agentia de stiri AFP anunta ca o infectie urinara puternica i-a provocat Suveranului Pontif febra foarte mare si blocaj renal. Papa este intubat si i se administreaza tratament cu antibiotice. Pronosticul medicilor este foarte rezervat. Surse citate de CNN spuneau chiar ca Papa este

    MASURA. Comisia Europeana intentioneaza sa ridice sanctiuni impotriva mai multor produse americane, pentru ca Statele Unite intarzie decizia de a aboli o lege anti-dumping pe care Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) o considera ilegala. Astfel, incepand cu data de 1 mai, Bruxelles-ul va impune, la intrarea pe piata europeana, o taxa de 15% pentru produse agricole, textile sau de papetarie produse in SUA.

    SURPRIZA. Osama Ben Laden si-a facut aparitia in mod surprinzator pe micile ecrane belgiene intr-un spot publicitar. Reclama, pentru un site care inchiriaza DVD-uri, il prezinta pe seful gruparii teroriste al-Qaida in pijama si papuci de casa, deschizand usa unui curier care ii aduce filmele comandate. "Cine iese cel mai putin din casa? Ne-am gindit la multi oameni si apoi ne-am spus ca in mod evident e vorba de Ben Laden", a explicat realizatorul spotului.

    DISPONIBIL. Ministrul german de externe, Joschka Fischer, a anuntat ca doreste sa fie audiat de o comisie parlamentara de ancheta, pentru a-si exprima opinia cu privire la regimul permisiv de acordare a vizelor in statele din Europa de Est. El este, principala tinta a atacurilor opozitiei, care ii solicita sa depuna marturie in fata comisiei parlamentare de ancheta in legatura cu politica de acordare a vizelor in perioada 2000 - 2003.

    Grupaj realizat de Irina Cristea

    ×
    Subiecte în articol: externe