x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Mar 2005   •   00:00


  • 30 martie 2005
  • CONTRASPIONAJ. Presedintele SUA, George W. Bush, a aprobat un nou plan strategic de lupta impotriva agentiilor straine de informatii si a grupurilor extremiste care incearca sa obtina documente secrete. Noua strategie nationala de contraspionaj are si rolul de a proteja tehnologiile si secretele comerciale americane. Operatiunile de contraspionaj vor fi coordonate de Van Cleave si subordonate direct lui John Negroponte, noul director national al serviciilor de informatii.

    NOBIL PEDOFIL. Un membru al familiei regale din Qatar, aflat din septembrie 2004 in detentie provizorie la Praga, va fi judecat in curand pentru intretinerea de raporturi sexuale cu minore. Omul de afaceri, al carui nume nu a fost comunicat oficial, traieste la Praga de 10 ani. Nu beneficiaza de imunitate diplomatica. Parchetul a mai pregatit dosar si pentru trei femei care ii foloseau drept intermediare, abordand tinere pe strada si oferindu-le cate 66 de euro pentru un raport sexual cu omul de afaceri. Acuzarea citeaza circa 25 de tinere, dintre care multe nu implinisera 15 ani.

    KIRGISTAN. Presedintele interimar kirghiz Kurmanbek Bakiev a promis o lupta severa contra coruptiei, pe care o considera sarcina prioritara a noilor autoritati din Kirgistan, denuntand numirea unor inalti functionari, in schimbul unor sume de bani sau pe motiv de apartenenta la un clan mafiot. Bakiev considera ca, alaturi de coruptie, prioritare mai sunt si lupta contra saraciei si a somajului.

    VATICAN. Papa Ioan Paul al II-lea, care a suferit la 24 februarie o traheotomie pentru ca respira cu dificultate, ar putea fi internat din nou in spital, potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, citat de AFP. Noua spitalizare ar fi necesara pentru a controla tubul de plastic inserat in traheea Suveranului Pontif si pentru a stabili programul sau de alimentatie. Aceasta ar putea interveni saptamana viitoare.

    Grupaj realizat de Marina Constantinoiu

    ×
    Subiecte în articol: externe