x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Oct 2006   •   00:00
REFUZ - Wiesel nu vrea presedintia
Scriitorul american de origine romana si laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, a declinat oferta de a deveni presedintele Israelului, relateaza AFP. "Da, mi s-a propus. Am spus nu, pentru ca nu sunt facut pentru un astfel de lucru", a afirmat Wiesel. Cotidianul Maariv il dadea favorit pentru presedintie, deoarece premierul Ehud Olmert ar dori la sefia statului o personalitate independenta.

GERMANIA - Fostul sef de la Interne, interogat
Fostul ministru german de Interne, Otto Schily, a fost interogat in cazul unui cetatean german banuit de terorism. Potrivit publicatiei Die Welt, germanul banuit de terorism este Khaled el-Masri. Originar din Liban, el-Masri acuza Agentia Centrala de Informatii ca l-a rapit "din greseala" in decembrie 2003 in timp ce se afla in Macedonia, iar in ianuarie 2004 a fost dus in Afganistan si interogat. Barbatul a fost eliberat in mai 2004.

SONDAJ - Porti deschise imigrantilor
Bulgaria isi deschide usile pentru imigrantii provenind din Europa de Vest, Statele Unite, Rusia si Serbia. Un studiu realizat pe 1.002 persoane chestionate, care si-au dat cu parerea referitor la problema imigrantilor ajunsi in Bulgaria, releva faptul ca, in general, vecinii nostri de la sud de Dunare sunt toleranti cu strainii care vin sa munceasca in tara lor si nu se simt amenintati ca si-ar putea pierde slujbele in favoarea imigrantilor, scrie publicatia bulgara Standart.

MAREA BRITANIE - Gangsteri romani
Fostii ofiteri de informatii ai regimului comunist roman ii ajuta pe gangsteri sa dezvolte o tehnologie de spargere a bancomatelor, relateaza Sunday Mirror. Cativa bogati "nasi" mafioti romani patroneaza acest imperiu al fraudelor din Balcani. Roger Crook, seful unei unitati antifrauda, a declarat ca sunt zeci de bande care au mici ateliere de fabricare a falselor console pentru ATM-uri.

50 DE ANI - Comemorarea revolutiei ungare
Presedintele Austriei, Heinz Fischer, a comemorat sambata 50 de ani de la revolutia ungara din 1956, in apropiere de podul de la Andau, de la frontiera austriaco-ungara, loc care a devenit un simbol al refugierii in Austria a 200.000 de unguri. Fischer a evocat "ajutorul important si spontan" acordat de autoritatile si populatia din Austria refugiatilor, circa 70.000 de unguri traversand in 1956 podul de la Andau in incercarea de a scapa de regimul comunist.

UNGARIA - Masuri economice
Socialistii ungari trebuie sa ramana uniti in sprijinirea unui dureros program de ajustare fiscala, in pofida scaderii pe care o inregistreaza in sondaje, a declarat premierul Ferenc Gyurcsany, informeaza Mediafax. Sambata, cu ocazia primului congres al delegatilor socialisti dupa infrangerea dura suferita de partid in fata opozitiei la alegerile municipale de la 1 octombrie, premierul le-a cerut colegilor de partid sa fie uniti si sa sustina programul economic "fara a face un pas inapoi".

×
Subiecte în articol: externe