x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un instructor al-Qaeda a murit alături de 20 de elevi în timp ce-i învăţa cum se execută atentatele sinucigaşe

Un instructor al-Qaeda a murit alături de 20 de elevi în timp ce-i învăţa cum se execută atentatele sinucigaşe

11 Feb 2014   •   16:46
Un instructor al-Qaeda a murit alături de 20 de elevi în timp ce-i învăţa cum se execută atentatele sinucigaşe

Un instructor al-Qaeda a murit şi a ucis 20 dintre elevii săi, într-o explozie petrecută într-o tabără de antrenament de lângă Bagdad, a anunţat armata irakiană.

Cele 21 de persoane au fost ucise de explozia accidentală a unei bombe plasată într-o maşină, într-o tabără a insurgenţilor din oraşul Samarra, aflat la 100 de kilometri de capitală.

Forţele de securitate irakiene care au inspectat locul exploziei au găsit şi arestat 22 de supravieţuitori, mulţi dintre ei răniţi. La faţa locului s-au descoperit şapte autoturisme cu bombe la bord şi mai multe veste încărcate cu explozibili, de tipul celor folosite la atentatele sinucigaşe.

Numele instructorului nu a fost făcut public, însă potrivit armatei irakiene, acesta era un bărbat experimentat care se ocupa cu recrutarea şi antrenarea insurgenţilor şi a teroriştilor care execută atentate sinucigaşe.

Tabăra insurgenţilor din Samarra aparţine organizaţiei Statul Islamic al Irakului şi Siriei, o grupare teroristă afiliată la al-Qaeda. Tabăra era ascunsă într-o livadă.

Maşinile capcană şi atentatele sinucigaşe ucid sute de oameni în fiecare lună, în Irak. Potrivit armatei americane, organizaţia Statul Islamic al Irakului şi Siriei ar avea 2.000 de recruţi în Irak, fiind condusă de Abu Bakr al-Baghdadi, bărbat aflat pe lista celor mai căutaţi terorişti ai lumii. 

×