x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire de GRADUL ZERO la Minsk. REACŢIA preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko în momentul în care dă mâna cu Vladimir Putin (VIDEO)

Întâlnire de GRADUL ZERO la Minsk. REACŢIA preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko în momentul în care dă mâna cu Vladimir Putin (VIDEO)

27 Aug 2014   •   08:30
Întâlnire de GRADUL ZERO la Minsk. REACŢIA preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko în momentul în care dă mâna cu Vladimir Putin (VIDEO)

Scenă încordată ieri, la Minsk, unde a avut loc întâlnirea președinților din țările membre ale Uniunii Vamale cu președintele Ucrainei și reprezentanții Uniunii Europene.

Potrivit lui Vladimir Putin, acest format este o bună platformă pentru a discuta despre cooperarea cu Kiev și semnarea Acordului de Asociere dintre Ucraina - Uniunea Europeană, scrie UNIMEDIA.

Serviciul de protocol a distribuit imagini video de la întâlnirea mult aşteptată dintre Petro Porosenko şi omologul său rus Vladimir Putin.

În imagini se vede cum Poroșenko, zâmbind larg, dă mâna cu șefa diplomației europene, Catherine Ashton. Însă, în momentul imediat următor, când a trebuit să dea mâna cu președintele rus, Vladimir Putin, Poroșenko s-a schimbat la față.

"Președintele ucrainean s-a întunecat la față când a fost nevoit să se salute cu Vladimir Putin. Ultimul, în schimb, pe toată durata procedurii de întâlnire a schițat un zâmbet protocolar", comenează UNIMEDIA.

Priviţi mai jos scena!


Convorbirile dintre preşedinţii rus şi ucrainean s-au terminat după miezul nopţii la Minsk fără mari progrese concrete în încheierea conflictului din estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a evocat discuţii "dificile" şi "câteva rezultate", care par însă insuficiente pentru a pune capăt conflictului care durează de peste patru luni între rebelii proruşi şi forţele guvernamentale în estul Ucrainei.

Putin a declarat la rândul său că Rusia este gata "să facă totul" pentru procesul de pace din Ucraina atunci când acesta va începe.

×