x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire Putin - Merkel, în 6 iunie, înainte de ceremoniile din Franţa dedicate Debarcării aliaţilor

Întâlnire Putin - Merkel, în 6 iunie, înainte de ceremoniile din Franţa dedicate Debarcării aliaţilor

03 Iun 2014   •   16:16
Întâlnire Putin - Merkel, în 6 iunie, înainte de ceremoniile din Franţa dedicate Debarcării aliaţilor

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel în Franţa, vineri dimineaţa, înainte de începerea ceremoniilor pentru marcarea a 70 de ani de la Debarcarea aliaţilor în Normandia, relatează ITAR-TASS, potrivit Agerpres. 'O întâlnire este prevăzută cu cancelarul german Angela Merkel vineri dimineaţa, înainte de debutul ceremoniilor oficiale', a precizat declarat Uşakov, consilier diplomatic al preşedintelui rus.

În acelaşi timp, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat într-un comunicat că preşedintele rus şi cancelarul german au avut marţi o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat situaţia din Ucraina, cei doi lideri pronunţându-se pentru elaborarea unor măsuri coordonate în vederea rezolvării crizei din fosta republică sovietică. Au fost evocate, de asemenea, 'negocierile Rusia-UE-Ucraina pe problematica livrărilor de gaze naturale', a mai indicat Kremlinul.

ITAR-TASS aminteşte că, în contextul ceremoniilor de vineri din Franţa, şeful statului rus va avea o întrevedere cu premierul britanic David Cameron, iar joi se va întâlni la Paris cu omologul său francez, Francois Hollande.

Întrebat în legătură cu posibilitatea unei întâlniri între preşedintele rus şi omologul său american Barack Obama cu ocazia acestor ceremonii, Iuri Uşakov a declarat, citat de RIA Novosti, că o astfel de întrevedere 'nu este prevăzută'.

×